coverband zanger en zangeres, gitarist, bassist, toetsenist, drummer, saxofonist

Kleine trouwlocatie, past de band / DJ wel?

Tijdens de zoektocht naar de ideale locatie voor je trouwfeest vind je DE PERFECTE PLEK. Niet te groot en precies de juiste sfeer. Helemaal top natuurlijk, maar hoe zorg je dat de live band of DJ ook nog past op die locatie?

Welke ruimte heeft een coverband eigenlijk nodig? Dit zal afhankelijk zijn van een aantal factoren. De meeste bands hebben op hun website wel ergens een stage plan of een rider staan met de gewenste afmetingen. Maar er zijn nog meer dingen die handig zijn om uit te zoeken als je bands aan het short-listen bent.

Zo is het bijvoorbeeld goed om vooraf te weten uit hoeveel bandleden de band bestaat en welke instrumenten ze bespelen. Een drummer met full size drumkit neemt natuurlijk veel meer ruimte in dan een zangeres of gitarist. Kan die drummer inschikken en heeft die misschien een kleinere drumkit voor speciale locaties? En heeft de gitarist altijd zijn geliefde 'Eddie Van Halen' amplifier stack mee, of kan die ook met een kleinere versterker en een semi-akoestische gitaar zijn ding doen? 

Maakt de band verder gebruik van een verhoogd podium (ook wel: riser) of kan de band evt. ook zonder podium spelen?  En hoe ziet de lichtshow van de band er ongeveer uit? Neemt die veel ruimte in beslag en past die op jullie ideale locatie, of is die schaalbaar en kan die zorgen voor de sfeer die jullie in gedachten hebben.

Verder is het ook handig om te weten welke geluidsinstallatie de band meeneemt, past die wel op jullie beoogde locatie? En misschien heeft jullie feestlocatie ook een strikte geluidsnorm (vaak uitgedrukt in een max. aantal decibel / Db). Dan is het vaak toch minder verstandig om een band met standaard geluidsinstallatie formaat Anouk live Ahoy voor 5000+ gasten te boeken. Je wilt op je feest gewoon een goeie band, een leuke sfeer en lekker kunnen dansen, zonder je steeds zorgen te moeten maken over de band en de geluidsnorm.

Dit zijn zo al een aantal belangrijke voorbeelden waar je op kunt letten. Samengevat zou je kunnen zeggen dat je bij het boeken van een band voor een speciale feestlocatie extra goed op deze eigenschappen moet letten:

  • Ervaring band
  • Band line-up is schaalbaar
  • Flexibiliteit / out of the box denken

 

Ervaring band

Een feestje bouwen op een buiten festival is wat anders dan een feestje op een kleine intieme locatie. De line-up van de band (bezetting en instrumenten) zal hoogstwaarschijnlik geheel anders zijn, maar je wilt op een kleinere locatie vaak ook een wat andere spanningsboog dan bij een evenement. Dus niet vanaf moment nul gelijk alle registers open, maar vaak zoek je daar een mooie opbouw zodat iedereen nog even rustig kan kennismaken onder het genot van een hapje en een drankje. Mooie muzikale omlijsting, die subtiel opbouwt naar het moment dat mensen willen dansen. En een band die dat aanvoelt en dan iedereen op de dansvloer krijgt om samen een geweldig feest te maken. Als je beperkte ruimte hebt op je feestlocatie raden we zeker aan om een band te zoeken die hier ervaring mee heeft.

 

Band line-up is schaalbaar

De band of DJ (of combinatie daarvan) moet verder ook de juiste spullen (gear) hebben voor een feest op een kleine sfeervolle locatie. Grote statieven met lichten erop passen niet altijd op zo'n plek. Vraag daarom welke soort lampen een band gebruikt, hoeveel ruimte daar ongeveer voor nodig is en of de lichtshow naast standje 'party on' ook wat subtieler kan worden afgesteld als dat nodig is. Een percussie set of mini drumkit kan bijv. al snel een paar m2 ruimte schelen. Vindt de band het geen probleem om zonder podium te spelen? Dit kan, zeker op kleinere locaties, juist de afstand tussen band en publiek verkleinen. Een ervaren coverband met de juiste gear zou op een ruimte van 3m x 2m (breed x diep) moeten passen. Met een wat kleinere bezetting is zelfs 2m x 1,5m mogelijk. En check vooraf ook zeker even met de locatiebeheerder hoeveel ruimte er ongeveer beschikbaar is voor de live muziek. Helemaal ideaal is natuurlijk om even samen met de band van jullie keuze vooraf een kijkje te nemen op de feestlocatie. Mocht dat vanwege reisafstand niet handig zijn, dan kun je evt. ook nog een korte video maken. Loop tijdens een bezoek aan de feestlocatie even rond terwijl je uitlegt hoe de feestruimte in elkaar zit, waar je de live muziek in gedachten hebt, waar je nog vraagtekens bij hebt etc. Dit filmpje geeft de band precies de info die nodig is en voorkomt verrassingen achteraf.

 

Flexibiliteit / out of the box denken

Maar het meest belangrijke blijft toch nog wel dat je er niet vanuit gaat dat alles vanzelf wel goed komt. Check goed of de band die je op het oog hebt openstaat voor evt. uitdagingen, kan meedenken en de juiste oplossingen heeft. Leg uit wat voor sfeer jullie willen, hoe de beoogde feestlocatie er uit ziet. Hoeveel ruimte er is voor de muziek. Een ervaren band die wil meedenken zal graag willen zorgen dat het past op de beschikbare vierkante meters. De ene keer is dat gemakkelijker dan de andere. Met wat goede wil, inschikken en semi-akoestische instrumenten kom je vaak een heel eind. Mocht die vijf koppige band dan alsnog niet passen, kan de band dan ook met minder bandleden geboekt worden? Of heeft de band een DJ die aangevuld kan worden met live acts uit de band zoals een zangeres, gitarist, saxofoniste of percussionist?

Heb je nog vragen of ben je op zoek naar een coverband / DJ die ervaring heeft met feesten op bijzondere locaties, neem dan gerust contact met ons op. Of vraag een vrijblijvende offerte aan

Superstar coverband is een enthousiaste en ervaren groep muzikanten die graag in dienst van jullie feest zorgen voor een onvergetelijke party. Mocht je dus die mooie feestlocatie op het oog hebben die misschien niet helemaal geschikt lijkt voor een live band of live muziek dan denken we graag met jullie mee. Schroom niet en leg jullie ideeën aan ons voor.

Superstar coverband

Welkom op het blog van Superstar coverband!

Wij hebben al vele gelegenheden mogen omtoveren tot knal party's. In dit blog delen wij graag onze passie voor mooie feesten en geven tips & tricks voor de organisatie van een super feest.

Coverband personeelsfeest bruiloft Leiderdorp
Ervaren coverband super feest Leiden
Band op verjaardag 40 jaar Haarlem
Coverband leukste liedjes Utrecht
DJ op bruiloft Oegstgeest

Verzoekjes voor specifieke artikelen / blogs vinden we altijd leuk, klik hier voor vragen.

PAST EEN BAND OP MIJN SPECIALE TROUWLOCATIE?  / WELKE OPENINGSDANS VOOR JE BRUILOFT? / TOP 10 ORIGINELE TROUWIDEEEN 2022 / ORIGINELE TROUWLOCATIES - 2022 / WAT KOST EEN COVERBAND? / HOE MAAK IK MIJN BRUILOFT NOG SPECIALER? / TROUWEN IN STIJL / SUPERSTAR CHECKLIST VOOR JE BRUILOFT / FESTIVAL BRUILOFTEN / 5 TIPS OM JE GASTEN OP DE DANSVLOER TE KRIJGEN

new-superstar-logo-okt-2016-1000x333-zwart-backdrop-hrs
leiden coverband bruiloft
new-superstar-logo-okt-2016-1000x333-zwart-backdrop-hrs