leukste openingsdans bruiloft bruiloftband

Welke openingsdans kies je voor je bruiloft?

Je trouwfeest starten met een openingsdans blijft populair. Aankomende bruidsparen vragen ons dan ook regelmatig of we een geschikt nummer weten en of we nog algemene tips & tricks hebben. Die hebben we en we delen ze graag met je.

Starten met een openingsdans is slim. Samen bijt je het spits af waardoor het voor de rest van je gasten lekker laagdrempelig wordt om jullie goede voorbeeld te volgen en mee te dansen. Maar moet je daarvoor goed kunnen dansen? Welnee. Een goede openingsdans is afhankelijk van hele andere factoren.

Vaak wordt gedacht dat het belangrijk is om een spectaculaire dans neer te zetten. Natuurlijk, er zijn veel ogen op je gericht en natuurlijk, je het zijn allemaal bekenden en natuurlijk wil je dan goed voorbereid zijn. Allemaal waar. Maar vergeet niet dat de gasten op jullie feest ook voor een groot deel bestaan uit je familie en je beste vrienden. De dans die jullie gaan neerzetten is voor hun dus per definitie een hele speciale dans. Niet om hoe jullie die gaan dansen, maar om wie jullie zijn en waarom jullie die dansen op deze speciale dag.

 

Ontspannen!

Misschien is dus gelijk al het belangrijste advies om te proberen je niet te veel zorgen te maken over je dans-skills en vooral te genieten van jullie openingsdans. En als het moment eenmaal daar is: ontspannen, focus op je partner en gaan. Doe gewoon je ding en straal uit dat jullie er samen lol in hebben.

 

Moeten we dansles nemen?

Dansles is zeker het overwegen waard en ook leuk om samen te doen. Dus als je hier de kans voor hebt, gewoon doen! De meeste dansscholen kunnen jullie in een aantal lessen klaarstomen voor een openingsdans op het huwelijksfeest. De aanpak zal per dansschool wat verschillen en ook afhankelijk zijn van jullie danservaring.

Verwacht niet dat de dansleraar of danslerares een standaard liedje op de plank heeft liggen, wat altijd en voor iedereen werkt. Wellicht hebben ze nummers die anderen eerder gebruikten, maar het nummer voor de openingsdans moet vooral voor jullie een speciaal nummer zijn. Eenmaal een nummer gekozen, bedenken jullie samen met de dansinstructeur een choreografie die daar bij past. Een choreografie die jullie technisch aankunnen en die er voor zorgt dat het publiek ook alvast een beetje los komt en jullie goede voorbeeld op de dansvloer wil volgen.

Tijdens de danslessen zal je leraar jullie tips geven en huiswerk om samen thuis mee aan de slag te gaan. Natuurlijk hartstikke leuk om samen aan te werken en je wordt door het oefenen en de feedback van de dansschool ook steeds zekerder van je zaak. Dat helpt je weer om op het moment supreme ontspannen te blijven. Je hebt het immers allemaal goed voorbereid.

 

Welk type openingsdans kies je?

Over het algemeen zien wij 3 soorten openingsdansen op bruiloften; de "intieme opening" en de "energieke opening" en de "grappige opening".

 

1. Intieme openingsdans

Eerstgenoemd type; de "intieme opening" is gelijk de gemakkelijkste. Een layed back, intiem nummer waarop jullie rustig wat dans en schuivelwerk doen. Vaak is elkaar innig omarmen al voldoende. De gasten staan er in een kring omheen. Met zo'n dans laat je eigenlijk iedereen nog even goed voelen hoe speciaal het feest voor jullie is. Vlak voordat het feest los kan barsten. De band kan na zo'n intieme opening prima aftikken en een energiek dansnummer inzetten en namens jullie iedereen op de vloer vragen.

 

2. energieke openingsdans

Het tweede type; de "energieke opening" zien we verreweg het meest. Jullie doen een hip dansje op een energiek en dansbare song. Het goede voorbeeld is gezet en na jullie openingsdans volgen de rest van de gasten. Simpel concept en werkt altijd. Een variant op deze aanpak is eerst samen een stuk dansen (vaak volgens bepaalde choreografie) en daarna met gasten uit het publiek. De bruid kan bijv. haar vader en de bruidegom zijn moeder als eerste op de dansvloer trekken en daarna halen die ook weer anderen op de dansvloer. Hierbij is het wel handig als de band een tijdje in dezelfde stijl songs doorspeelt. Als je voor die variant gaat, bespreek de mogelijkheden dan zeker even met de band van jullie keuze. Medleys (meerdere delen van nummers die zonder stoppen achter elkaar worden doorgespeeld) werken hierbij altijd goed.

 

3. Grappige openingsdans

Als derde kan een "grappige openingdans" ook heel goed werken. Bij deze variant gaat het bruidspaar vooraan staan; rug naar de band en gezicht naar de gasten. Eventueel op het podium bij de band staan als daar plaats voor is. De band zet een nummer van jullie keuze in en jullie doen om en om een dansje voor dat iedereen "verplicht" moet nadoen. Geeft vaak hilarische momenten, maar maakt de gasten wel gelijk lekker los voor de rest van het feest. Handige skills die je hierbij moet hebben: samen beetje prettig gestoord kunnen doen en goed kunnen improviseren. Alhoewel je voor de moves die jullie gaan doen natuurlijk ook ten rade kunt gaan bij een dansschool.

Openingsdans bruiloft You're the one Grease

YOU'RE THE ONE THAT I WANT - GREASE

Release date:

Tempo (BPM):

Stijl:

Waarom dit nummer?

 

 

Weten jullie leuke openingsdansen?

Ja, wij weten er wel een paar. Met onderstaande openingsdansen hebben wij goede ervaringen op bruiloften:

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer nummers geschikt voor een leuke opening. Als jullie al een nummer in gedachten hebben, of even willen sparren neem dan gerust contact met ons op om verder af te stemmen.

 

Kan de band onze openingsdans begeleiden?

Dat hangt vooral van de band zelf af, maar bij Superstar maken we er graag een sport van om altijd de openingsdans live te kunnen spelen 🙂 En mocht dat nummer nog niet op ons repertoire staan, studeren wij die speciaal voor jullie in. Want een openingsdans door je "eigen" band laten begeleiden is natuurlijk wel helemaal super leuk.

 

Alternatieven voor een openingsdans

Als jullie niets voelen voor een openingsdans, dan zijn er zeker andere manieren die jullie kunnen overwegen voor de start. Zo kan de band ook namens jullie openen. Wel handig om met de band even af te stemmen met welk nummer ze starten. En misschien wil je dat de zanger en zangeres nog even iets namens jullie zeggen tijdens de inzet van het eerste nummer? Of wil je zelf de gasten toespreken? Bij Superstar hebben we altijd een microfoon hiervoor.

Een andere leuke en originele manier om je feest mee te openen is de band te laten starten met een DISCO WORKSHOP. Dat is bij Superstar inmiddels een van onze specialiteiten. We starten dan met een blokje, waarin we iedereen naar de dansvloer halen om een warming up doen. De bandleden hebben een groot aantal Disco Moves en een flinke dosis humor op voorraad. In een korte act kondigt onze beeldschone zangeres steeds de moves aan en leren we jullie gasten alle essentiële dans moves. Misschien vragen we zelfs nog een aantal gasten op het podium om wat moves voor te doen.

Waarom disco nummers? We gebruiken die graag hiervoor, omdat ze zowel bij jong als oud bekend zijn. Verder zijn deze nummers goed dansbaar en vaak een tikkeltje "fout". Daarmee maken we het allemaal niet te serieus en breek je het ijs vanaf het begin.

Sta trouwens niet verbaasd te kijken als je later op de avond nog verschillende disco moves terug ziet komen bij jullie gasten op de dansvloer ...

 

Als jullie vragen of ideeën hebben over een openingsdans of over de mogelijkheden van Superstar coverband denken we graag met jullie mee. Schroom niet en leg jullie ideeën aan ons voor.

 

Superstar coverband

Superstar coverband is een enthousiaste en ervaren groep muzikanten die graag in dienst van jullie feest zorgen voor een onvergetelijke party. Via ons prijs formulier vraag je in 2 minuten een vrijblijvende prijsopgave aan voor Superstar. En die heb je dezelfde dag nog in je mailbox.

 

Welkom op het blog van Superstar coverband!

Wij hebben al vele gelegenheden mogen omtoveren tot knal party's. In dit blog delen wij graag onze passie voor mooie feesten en geven tips & tricks voor de organisatie van een super feest.

Coverband personeelsfeest bruiloft Leiderdorp
Ervaren coverband super feest Leiden
Band op verjaardag 40 jaar Haarlem
Coverband leukste liedjes Utrecht
DJ op bruiloft Oegstgeest

Verzoekjes voor specifieke artikelen / blogs vinden we altijd leuk, klik hier voor vragen.

PAST EEN BAND OP MIJN SPECIALE TROUWLOCATIE?  / WELKE OPENINGSDANS VOOR JE BRUILOFT? / TOP 10 ORIGINELE TROUWIDEEEN 2022 / ORIGINELE TROUWLOCATIES - 2022 / WAT KOST EEN COVERBAND? / HOE MAAK IK MIJN BRUILOFT NOG SPECIALER? / TROUWEN IN STIJL / SUPERSTAR CHECKLIST VOOR JE BRUILOFT / FESTIVAL BRUILOFTEN / 5 TIPS OM JE GASTEN OP DE DANSVLOER TE KRIJGEN

new-superstar-logo-okt-2016-1000x333-zwart-backdrop-hrs
leiden coverband bruiloft
new-superstar-logo-okt-2016-1000x333-zwart-backdrop-hrs